Архиве ознака: mišići

Koja obuća je najbolja za fitnes?

Zamislite ljeto, plaža, sunce – vaše tijelo bilo je u formi, svakog dana ste trenirali u šumi, hodali po planinama, trčali, igrali nogomet sa prijateljima i radili nešto za sebe. Biti u pokretu vrlo je važno, jer tako vaše tijelo ostaje u formi, radite nešto za svoje zdravlje i naravno, družite se sa onima, koji se bave sa istim stvarima kao i vi. A kad ljeto završi, dan je sve kraći, vani niske temperature, samo oni najhrabriji i sa najviše volje i ljubavi do sporta ostaju u kretanju i odlaze na treninge. Neki još uvijek ostaju vani, a većina njih odlazi u dvorane ili u fitnes centrove. A kakva mora biti obuća i obuka za takav trening? Kao prvo, u fitnes centru jako je vruće, pa tako uvijek pazite, što stavljate na sebe, a pored toga, obucite se udobno i pazite, da ćete dobro izgledati.
Kao prvo, morate znati, da će vaš fitnes trening više ili manje biti na vrlo malom prostoru, što znači, da imate praktički sve kod ruke – na sebe stavite što manje stvari, da će vaše tijelo moći što bolje trenirati, sa sobom uvijek uzmite vodu i ručnik, a tenisice neka budu udobne, jer sa njima neće baš prehodati kilometre po betonu, planinama ili drugim terenima, već ćete više ili manje raditi nekoliko metara u jednu i drugu smjer, kad ćete mijenjati naprave, na kojima trenirate. Kad kažemo, da upotrebljavajte udobnu i kvalitetnu obuću to znači, da neka bude napravljena od dobrih materijala, od kakve dobre i poznate marke i da se u njoj dobro osjećate – jedino tako ćete sve svoje misli moći usmjeriti u trening, a ne na druge stvari, koje nosite na sebi.
Na kraju, kad ste pronašli ono, što ćete staviti na sebe, kad odete u fitnes, potrebno je razmišljati još o prehrani, koju ćete upotrebljavati prije i poslije fitnes treninga. Kvalitetna hrana omogućava vam, da nakon treninga nahranite svoje mišiće, da se oni što brže regeneriraju, rastu i odmore – jedino na takav način će vaše tijelo ostati u formi do tada, kad vani više neće biti snijega i mraza, pa ćete opet moči trenirati u prirodi i uživati uz sunce, zvuk ptica i drugih stvari, koje vam mogu poljepšati dan.