Архиве ознака: letovanje

Bohinj

Kada treba posetiti Bohinj?

BohinjBohinj je mesto u Sloveniji koji ljudi posećuju i leti i zimi, radi kupanja, odmaranja, ili skijanja.  Šta sve možete posetiti, videti i čime se sve možete baviti u Bohinju?

Letovanje

Ukoliko je letovanje u Bohinju vaš izbor, mnogo je toga što vam ovo mesto može ponuditi. Osim jezera u kome se možete kupati, možete se baviti i nekim od mnogobrojnih sportova. U ponudi su i kursevi ronjenja, skijanje na vodi, vožnja kajaka ili kanua, kao i još mnogo toga. Osim ovog, ukoliko ne želite previše aktivnosti tokom odmora, možete posetiti neke od kulturnih i istorijskih spomenika, a svakako i neke od kulturnih događaja, festivala koji se odvijaju u Bohinju, a čija ponuda uopšte nije mala. Ako ste poželeli da se okušate u paraglajdingu, ili nekom od adrenalinskih sportova, Bohinj vam nudi i to. Pre puta se na internetu možete informisati o brojnim sportovima i dešavanjima koje nudi Bohinj.

Zimovanje

Zimska ponuda Bohinja nije manja od letnje. Dva skijališta koja se nalaze u Bohinju jesu Kobla (na visini od 540 m do 1480 m n/v) i Vogel (na visini od 1535 m do 1800 m n/v). Poznata su po kvalitetnim skijaškim stazama, i po tome da postoje i staze za početnike, kao i one za dugogodišnje skijaše. Ski centar Kobla ima 3 ski lifta, a dužina skijaških staza je 23 km, dok je dužina skijaških staza Vogela 18 km, gde postoje 4 ski lifta.

Svakako, tu su i mnogobrojni kafići, restorani, i još mnogo toga što vas može zanimati.