Архиве ознака: hd tv

HD TV? Sve napredniji televizori

Ako spadate među one koji se teško rastaju od starih stvari i koriste ih dok god se ne pokvare, velika je vjerojatnost i da imate neki televizor starije generacije. Ti televizori se još nazivaju i crt televizori, što je skraćenica od engleske riječi „catode ray tube“. Upravo zbog toga što se za njihov prikaz koristi katodna cijev, oni su često nešto većih dimenzija, teški i nezgrapni za nošenje. No, njihova dugovječnost je ono zbog česta su stekli veliku popularnost i to je razlog što se i dan danas gledaju u nekim domovima, bez obzira što su stari nekoliko godina. Ali, kad se taj televizor pokvari, više istog nećete moći pronaći jer je na tržištu nastupila velika promjena. Tako se danas može uglavnom kupiti hd tv, u različitim oblicima.

HD TV ponuda u Harvey Normanu

Napredni TV modeli

Hd tv se odlikuje iznimno visokom rezolucijom slike u odnosu na stare, crt televizore. Razlika je i više nego očita. No, postoje i oni koji su se navikli na stari crt televizor i teško prihvaćaju nove standarde. Oni će reći da hd tv ne prikazuje boje toliko prirodno kao njihov stari televizor, već da više izgledaju umjetno. Takve stvari ipak su na svakom pojedincu da prosudi i odluči za koju opciju će se odlučiti.

Od vrsta hd televizora, uglavnom se može birati između plazma, lcd i led televizora. Plazma televizori polako već odlaze u zaborav i njihovi nasljednici su lcd i led televizori. I jedne i druge krasi izvrsna kvaliteta slike, kao i vrlo visoka rezolucija zbog čega sve izgleda vrlo živopisno. A kada je potrebno birati između lcd i led televizora, teško je dati konkretnu preporuku. Idealno bi bilo u trgovini pogledati obje vrste da odlučiti koji prikaz vam bolje odgovora. Kada je hd tv u pitanju, imajte na umu da konačna kvaliteta slike ovisi i izvoru pa ako vaš pružatelj tv usluga ne isporučuje hd signal, nećete moći televizor u potpunosti iskoristiti.