Sport u Bohinju апр23

Tagovi

Vezani clanci

Sport u Bohinju

Ako ste ikad bili u Bohinju, sigurno vam je jasno da tamo ne može da vam bude dosadno. Osim brojnih kulturnih manifestacija koje se mogu posetiti, u Bohinju je moguće baviti se različitim sportovima. Pored uobičajenih sportova, poput, plivanja, penjanja, kojim se još sportom možete baviti?

Paraglajding

Paraglajding je jedan od mlađih vazduhoplovnih sportova, a njime se možete baviti i nad Bohinjom. Tu su za paraglajdere poznata mesta Dobrča, Kobla, Vogel, Vogar i Studor, a u Koblu čak postoji i škola za paraglajding.

Biciklizam

Biciklizam je veoma popularan sport u ovim predelima. Možete voziti bicikl rekreativno, sa porodicom, ili se okušati na nekim od adrenalinskih staza. Svake godine se u blizini održavaju mnoge poznate bicilističke trke, kao što je Loška biciklistička staza (engl. Loška Tour), ili Staza triju država (engl. Three Nations Tour).

Jahanje

Jahanjem se takođe možete baviti u Bohinju. U već pomenutom mestu Studor mogu se iznajmiti poznati beli konji Lipicaneri, ili poniji za decu. Lipicaneri su poznata slovenačka rasa konja koja se odgaja u mestu Lipica, a ti konji su ušli čak i u holivudski film (Crvena plima). Svakodnevno se u Bohinju organizuju ture jahanja u različitom vremenskom rasponu, od kratih do onih koji traju i po nekoliko sati. Pri tom se u toku jahanja upoznajete sa prelepim predelima i važnim simbolima regije.