Salomon vam pomaže, da nikad ne ostanete žedni сеп09

Tagovi

Vezani clanci

Salomon vam pomaže, da nikad ne ostanete žedni

Ako se bavite sa nekim sportom, onda jako dobro znate, kako se je teško kretati, dok postanete žedni. U tom trenutku morate što prije nešto popiti – bila to voda ili neki energijski napitak. Baš tako je i kod trčanja, gdje se do nekih kilometara može doći bez vode ali ako ste jedan od onih, koji na trening rade po dvadeset, trideset ili još više kilometara, onda je voda obavezan dodatak, koji vam treba na treningu. Ali kako je imati uvijek uz sebe? To se uvijek pitaju svi? Dali da se u rukama nosi neka boca sa vodom? Ili da se trći u krug, pa je imate na jednom i istom mjestu – to i nije baš zanimljiv trening, prije bi se moglo reći, da je dosadan!

Da bi to sve skupa bilo što jednostavnije, kod Salomona imaju hrpu rješenja za ovakve probleme – jedan od njih se zove „backpack“. To su neke vrste ruksaci, koji nisu baš veliki, u njim možete staviti neke osnovne stvari, kao što su na primjer rezervna majica, kakav telefon, ključevi i to je to ali ovakvi ruksaci imaju mjesta za ono najvažnije, za vodu! Svaki „backpack“ ima u sebi rezervoar, kojeg možete napuniti sa vodom – jedni imaju te rezervoare veće, drugi manje ali kad ste žedni i negdje ste na putu, sve to je odlično rješenje, da ne dehidrirate!

Jako slično ali ipak dosta drugačije rješenje su Salomon trakovi, koji se mogu staviti oko pasa – na njima uvijek postoji kakav džep, u kojeg možete staviti neke sitnice, a naravno uz sve to, tu su i mjesta, kamo možete staviti flašice za vodu. Ta mjesta su različita – negdje veća, a negdje manja, pa sve skupa zavisi od toga, kakve imate potrebe i koliko vode ćete uzeti sa sobom. Znači, ako volite trčanje, nikada si nemojte dozvoliti da ostanete žedni – rješenja za te stvari danas postoje, pa dajte ih iskoristiti, da se vam slučajno ne bi nekad dogodilo, da dođete bez razloga u neke probleme zbog vode!

Veče