Retro Adidas patike мај21

Tagovi

Vezani clanci

Retro Adidas patike

Poznato je da se na modnu scenu vratila odeća i obuća nošena tridesetih, šezdesetih, osamdesetih. Adidas kompanija definitivno prati trendove, te su se mnoge Adidas patike pojavile ponovo posle mnogo godina. Neke od najpoznatijih retro patika kompanije Adidas proizvode se u okviru kolekcija Samba i Gazelle, iako one svakako nisu jedine.

Adidas Samba

Adidas Samba

Adidas Samba su patike dizajnirane za fudbal i prodavane su još od 1950. godine. Ove patike zauzimaju drugo mesto u kategoriji najprodavanijih patika ikad! Naime, prodato ih je preko trideset pet miliona. Prodavane su u različitim bojama, i tokom godina su se pomalo menjale, ali danas Adidas ih opet vraća na scenu i one opet postaju popularne. A koliko su one bile popularne možda pokazuje i činjenica da su mnoge svetske zvezde nosile i nose upravo ovaj model Adidas patika. Na primer, u skorije vreme ih je u filmu Transformers: Revenge of the Fallen nosio Shia la Beouf.

adidas gazelle

Adidas Gazelle

Adidas Gazelle jeste kolekcija koja je prvi put u prodaju puštena 1968. godine, a koju sada Adidas ponovo lansira u nešto izmenjenom stilu, ali sa i dalje prisutnom jednostavnošću stila. Preko interneta se mogu kupiti i Gazelle patike koje su inspirisane Olimpijskim igrama u Londonu, koje se održavaju ove, 2012. godine. Ove Adidas patike se prodaju u ograničenom broju. To samo pokazuje koliko su retro patike u trendu.