Puma patike nekad i sad јул05

Tagovi

Vezani clanci

Puma patike nekad i sad

Kompanija Puma ima dugu tradiciju u proizvodnji patika. Njihove patike su nošene čak i na Olimpijskim igrama od 1936. godine, doduše, tada se Puma još uvek nije zvala Puma, već Dassler Brothers Factory. Bilo kako bilo, koje su to Puma patike koje se pamte?

Suede

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ipak, prvi ih je nosio atletičar Tommie Smith na Olimpijskim igrama 1968. godine. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

puma suede

RS100

RS100 je još jedan od modela Puma kompanije koji bio oživljen u skorije vreme. Naime, prvi put su proizvedene 1986. godine, a što je zapravo verzija Puma patika RS Computer iz 1985. RS Computer patike su imale ugrađen aparat koji ne samo da je merio kalorije, pređene kilometre i brzinu, već je sve to moglo biti povezano sa kompjuterom Apple II, pa je tako mogao i da se prati napredak. Pošto su ovakve patike bile izuzetno skupe, brzo su se povukle iz prodaje, pa su naredne godine proizvedene RS100 Puma patike, koje su od RS Computer patika različite samo po tome što nemaju aparaturu. Sve u svemu, ove patike imaju istoriju i svoj značaj, pa su zbog toga i danas posebne.

puma rs 100