Postavljanje laminata i pogreške koje se rade uz to јан20

Tagovi

Vezani clanci

Postavljanje laminata i pogreške koje se rade uz to

Jako puno ljudi, koji se odluče za postavljanje laminata u njihove stanove ili kuće, odluče se uzeti u ruke časopis ili pretražiti internet, te tamo pronaći kakvog majstora, koji će im za neku cijenu napraviti sve potrebno. Ali ipak, postoje i takvi, koji imaju malo više znanja i alata kod sebe, pa si požele, da će uštedjeti nekoliko novca, te će sve to napraviti potpuno sami – moglo bi se reći i sam svoj majstor. Ali svi ti majstori ipak nisu tako uspješni, kao oni, koji te stvari rade svaki dan, pa se im tako tu i tamo pojave neke pogreške kod polaganja – da ih ne bi radili puno, mi smo zapisali neke od njih.
Jedna od jako čestih pogrešaka kod postavljanja laminata je čistoća – jako je bitno, da prije nego položite podnu oblogu, kvalitetno počistite i izravnate podove, kamo ćete sve skupa položiti. Ako to ne učinite, može vam se desiti, da će se koja od daski micati i stvarati probleme. Sljedeća jako česta greška je kupovina jeftinog poda – to može jako često značiti, da ste kupili vrlo lošu kvalitetu, pa je nekad bolje, da potrošite koju kunu više, te će vam takav pod ostati u stanu ili kući dugi niz godina. Ako idemo dalje, ovdje je još mjerenje – često se dogodi, da ljudi ne izmjere dobro prostorije, te nakon toga na kraju ostanu bez jedne ili dvije daske – to i nije baš dobar osjećaj.
Naravno, to su samo neke od pogrešaka, koje se događaju – ako ćete razgovarati sa ljudima ili čitati neke forume, vidjet ćete, da sve skupa ipak nije tako jednostavno kako izgleda, pa se je iz tog razloga potrebno dobro pripremiti i naučiti za sve te stvari. Znači, prije nego počnete sa tim stvarima, dobro pročitajte različite savjete na internetu, na mnogim forumima jako puno toga piše, pored toga tu je i Youtube – i tamo se može puno toga vidjeti. Kad ste sigurni u sebe, tek onda idite u kupovinu i počnite sa rezanjem i polaganjem, onda je pravo vrijeme!

http://floor-experts.rs/laminat-podovi