Optimizacija stranica za zadovoljne posjetitelje нов01

Tagovi

Vezani clanci

Optimizacija stranica za zadovoljne posjetitelje

Koliko puta već ste došli na neku internet stranicu, željeli ste je otvoriti, kad ono radi, otvara i još uvijek otvara, al ništa ne otvori? Takvih stranica u svijetu interneta postoji mnogo i za takve stranice je poznato, da ih ljudi ne vole, a isto tako ih ne voli ni Google. Što to znači? To znači, da ljudi, koji dođu na takvu stranicu sa nje vrlo brzo i odu dolje i vjerojatno se na nju nikad više ne vrate, a za Google to znači, da će takvu stranicu tolerirati slabije nego one, koje rade brže i puno bolje – baš zbog toga vrlo veliko ulogu ima optimizacija stranica, jer sa time možemo ju napraviti bržu, posjetiteljima bolju, a i Google će je voljeti puno više.

Kad ovdje govorimo o tome, da je na samoj stranici potrebno nešto zamijeniti, kako bih ona radila brže, onda imamo ovdje puno različitih opcija. Na primjer, jedno od rješenja je, da stranicu postavite na neki brži server, koji se puno bolje odaziva, što će svakako puno pomoči kod brzine stranice, nakon toga možete provjeriti slike, koje imate na stranici kako su velike i na tome području napraviti redukciju, a i još puno toga je moguće srediti, kako bih mogli reći, da ste optimizaciju stranice sredili tako daleko, da je Google stvarno voli i zbog toga joj u tražilicama daje prednost pred konkurencijom.

Kao što vidite, brzina djelovanja je tako vrlo bitna, jer ćete sa njome dobiti dvoje – kao prvo zadovoljne posjetitelje, koji će moči vrlo brzo skakati po vašoj stranici i pronaći ono što žele, a sa druge strane ćete i za Google napraviti ono, što mnogi misle, da je jako bitno. Znači, kad sredite ovo područje, kojem stručnjaci kažu i „on-site optimizacija“, oda ćete svakako vidjeti i rezultate u vašoj analitici, koja će vam pokazati više posjeta i dulje vrijeme, kojeg ti posjetitelji puste na vašoj stranici.

Provijerite više informacija na ovoj stranici