Odmor na Bohinju авг30

Tagovi

Vezani clanci

Odmor na Bohinju

Bohinjsko jezero je najveće prirodno jezero u Sloveniji koje privlači goste tokom cele godine. Bohinj vam nudi mir i odmor tokom svih godišnjih doba, kao i obilje užitaka i relaksacije. Šetnje možete kombinovati sa razgledanjem kulturnih znamenitosti, takođe i u obliku tematskih izleta. Simbol Bohinja je svakako Bohinjsko jezero sa mostom i crkvom sv. Janeza. Dolina se  tokom zime pretvara u zimski sportski centar, a leti, najepši biser doline, Bohinjsko jezero, privlači kupače i zajedno sa Savom, kajakaše i pecaroše. Jedan od razloga zašto je Bohinj poznat u istoriji jeste njegova geografska izolovanost, o čemu se ispredaju i legende. Jedna od takvih je i da su Turci, za koje znamo da su bili poznati osvajači, došavši do Bohinja zastali, misleći da je to kraj sveta.

Vodopad Savice

Savica Bohinj

Savica Bohinj

Na drugoj strani jezera, u Ukancu, nalazi se vodopad Savice visok 51 m, izvor Save Bohinjke,. Savica je izvor, vodopad i potok koji se uliva u Bohinjsko jezero. Savica se još u skrivenom podzemlju deli na dva toka, što je među vodopadima čini jedinstvenom na svetu. Vodopad Savice je jedan od najpoznatijih u Sloveniji. Leti, u ranim jutarnjim satima, kada prvi sunčani zraci dotaknu slapove vodopada, uz vodopad se formira prelepa duga.

Bohinj i zimi i leti

Tokom leta u samom Bohinju i okolini možete se baviti različitim aktivnostima: rafting, kanu i kajakarenje, sportsko planinarenje, adrenalinski i ekstremni sportovi, šetnje, razgledanje i planinarenje… Pešačke staze u dolini nude puno različitih mogućnosti za aktivnosti u prirodi. Šetnje možete kombinovati sa razgledanjem kulturnih znamenitosti, takođe i u obliku tematskih izleta. Za ribolovce je posebno interesantna mogućnost mušičarenja.

Visoke planine, zelene šume, lepi planinski obronci i livade sa svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima, ljupkim selima i naselja sa hotelima, ugostiteljskim objektima i privatnim smještajem, nude gostima u Bohinju prijatan i nezaboravan doživljaj.