Obuća za kratke utrke u trčanju авг04

Tagovi

Vezani clanci

Obuća za kratke utrke u trčanju

Svi oni, koji se rekreativno bave sa trčanjem, te u tenisice stanu jednom na tjedan, ne daju baš puno pozornosti na to, kakva obuća će stajati na njihovim nogama – najviše puta je tako, da se iz ormara potegnu one tenisice, koje izgledaju što ljepše i što laganije i idemo na put – koji kilometar ili dva i dosta za jedan tjedan. Ali nisu baš svi takvi – postoje i oni trkači, koji se sa trčanjem bave nekoliko ozbiljnije, što znači, da treniraju svaki dan, da rade malo jače treninge, da paze što i kada jedu, te naravno, da daju nešto na to, što ili kakvu sportsku opremu nose na sebi!
Kod trčanja je najviše puta tako, da se svaki početnik muči sa kilometrima. Pa svaki trening nekoliko više i više i na kraju nema kraja – ali jednom je potrebno stati. Za takve duge treninge i duga trčanja, potrebna je posebna oprema, isto kao i za sve one, koji su se odlučili, da neće trčati dugo, već će njihovi putovi biti kraći, pa će ih pretrčati nekoliko brže – trkači na kratke pruge! Za takve trkaće jako je bitno, da upotrebljavaju što jednostavniju sportsku opremu – laganu i minimalnu, kako bih njihovo trčanje moglo biti što brže, a naravno i njihove tenisice bih morali biti što više minimalistićne!
Kad govorimo o obući za kratke pruge, onda je potrebno znati, da mora ona biti što lakša, da moraju biti materijali iz kojih je izrađena što kvalitetniji, te da se u takvim tenisicama rade samo brzi i kratki treninzi – takve tenisice nisu baš najbolje blažene u potplatu, a to iz razloga, da bih trkač imao što bolji osjećaj u nogama, a sve to znači, da sa njima ne možete raditi baš puno kilometra, jer ćete prije ili kasnije sa dugim treninzima dobiti neke ozljede. Ako ćete se odlučiti, da ćete upotrebljavati takve tenisice, najprije ispopunite tehniku trčanja do kraja, pa je onda za kraj nadgradite još sa takvim tenisicama!

http://www.tenisice.hr/Trcanje/