Nike авг29

Tagovi

Vezani clanci

Nike

Patike su bile prvi prozvod firme Nike, proizvedene 1971. godine. To su bile patike za fudbal i pripadale su prvoj liniji patika, koja je nazvana Nike, prema grčkoj boginji pobede. ‘Swoosh’ (krilo) logo predstavlja krilo grčke boginje pobede Nike, koja je bila izvor inspiracije mnogim velikim ratnicima. Prema legendi Grci bi govorili: ‘Kada odemo u bitku i pobedimo, mi kažemo da je to Nika’. Nike svake godine izbacuje nešto novo, uvodeći promene u proizvodima ili tehnologijama. Cilj je uvek biti predvodnik u korišćenju novina.

Povratak u budućnost i borba prtiv raka

Nike

Nike

Kompanija Nike iznenadila je sve fanove, kako tog brenda tako i kultnog filma ‘Povratak u budućnost’ izbacivši specijalnu limitiranu seriju patika Nike Air Max, odnosno patike Martija Mekflaja. Radi se o futurističkom Nike modelu koje junak serijala nosio u budućnosti u koju dođe na svom putovanju kroz vreme. Nike je napravio 1.500 pari futurističkih patika, a novac od prodaje donirana je fondaciji Michael J. Fox za istraživanje Parkinsonove bolesti. Duboke patike replika su onih koje je Marti nosio u 2015. godini. Jedina razlika je u tome što se Nike-ove patike iz sadašnjosti neće same vezati.

Organizacija Livestrong, koja promoviše borbu protiv raka, i brend Nike udružili su se kako bi kreirali proizvode Nike Livestrong koji bi pomogli u borbi protiv raka. Prodaja proizvoda iz ove kolekcije treba da poveća svest o ovoj organizaciji, o borbi protiv raka, kao i da donese finansijska sredstva organizaciji.

Neobičan dizajn

Umetnik Gabriel Dishaw dizajnirao je patike Nike Air Max napravljene od recikliranih matičnih ploča, čipova, USB fleš memorija i maski za kiseonik od avioan Boeing 747. Za izradu ovih patika bilo mu je potrebno 90 radnih sati a sa njima oduševljava sve i pokazuje šta je uz malo mašte moguće apraviti od starih računara.