Neka trčanje postane omiljena aktivnost нов16

Tagovi

Vezani clanci

Neka trčanje postane omiljena aktivnost

U toplijim mjesecima u godini, često se na ulicama i oko njih može vidjeti jako puno trkača, žena i muškaraca. Neki trče jer uživaju u toj aktivnosti, neki jer žele ostati u dobroj formi, a neki trče i zbog zdravlja. Bez obzira koji im je cilj, za trčanje vam je potrebna kvalitetna obuća, odnosno odgovarajuće tenisice za trčanje. Mnogi tome ne pridaju veliku važnost pa trče u bilo kojim tenisicama koje im dođu pod ruku. No, ako će trčanje biti vaša česta aktivnost, itekako se isplati uložiti i kupiti tenisice za trčanje.

tek v naravi

Razlike između tenisica za trčanje i običnih tenisica

Tenisice za trčanje će nekome na prvi pogled izgledati kao klasične tenisice. I tu neće puno pogriješiti. Izgled je vrlo sličan, ali razlika je u ostalim detaljima. Prije svega, tenisice za trčanje izrađuju se od nešto lakših materijala kako bi tenisice bile što lakše i kako bi se trkači što manje umarali. No, s druge strane, riječ je o materijalima koji su i dovoljno čvrsti kako bi takve tenisice imale dugi vijek trajanja. Budući da pri trčanju tenisice stalno udaraju u tlo, ako bi bila izrađene od materijala slabe kvalitete, raspale bi se vrlo brzo.

Učinkovitije trčanje

Bez obzira da li trčite samo rekreativno ili se pripremate za neko trkačko natjecanje, vrlo je važno da se što manje umarate tijekom trčanja kako biste mogli dulje održavati određeni tempo. A to je upravo ono što će vam kvalitetne tenisice za trčanje omogućiti. Kada trčiti u njima, osjetit ćete koliko su lagane i prozračne te će vam se zbog toga noge puno manje umarati. Najveću razliku uočit ćete ako pokušate trčati određeni broj kilometara u jednom danu s običnim tenisicama, a idući dan s tenisicama za trčanje. U prvom slučaju, osjetit ćete umor puno prije, dok ćete u drugom slučaju imati puno više snage za trčanje zbog manje umaranja.

U Hervisovoj online trgovini pronaći ćeš sve što ti treba. Od majica za trčanje i hlača za trčanje do tenisica za trčanje pa sve do donjeg rublja za trčanje.