Tagovi

Vezani clanci

Nedjelja – dan za trčanje i uživanje!

Ponedjeljak, utorak, srijeda i tako dalje – sve su to dani, kada rano ujutro odlazite na posao i tamo ostajete kroz dan. Tamo provodite vrijeme, kada je sunce na nebu, tamo provodite vrijeme, kada bi mogli raditi tisuću drugih stvari, ali ne, vi morate raditi svoj posao, da bi zaslužili novac, sa kojim plaćate razne troškove i na kraju krajeva, tu i tamo sa njime uživate. Ali ipak, nakon toga dolazi vikend, dani, kada je puno više vremena za druge stvari, a među njima se mnogi odluče za trčanje! To je sport, za kojeg vam ne treba puno – trebaju vam kakve kvalitetne tenisice, a sve ostalo vjerojatno već imate doma – kakva trenirka, udobna majica i slično i već možete krenuti.

Super dan za ovaj sport je nedjelja – to je dan, kada mnogi produže sa spavanjem, kada nitko u ranim satima ne odlazi u trgovine i ljudi su više ili manje po svojim domovima. Tada vam je najbolje, da na noge stavite vaše tenisice i u ranim jutarnjim satima krenete na put. Lijepo lagano, polako – ako imate u blizini kakvu šumu, možete krenuti u nju, ako živite gdje uz polja i tamo je prekrasno – birajte mir, birajte prirodu, jer jedino tamo možete otklopiti sve misli, sa kojima se borite kroz tjedan! Ali ne zaboravite na dvije stvari, ako ćete krenuti u nedjelju na nešto duži put, dobro se najedite kakav sat ili dva prije trčanja, a što je još važnije, nemojte na put krenuti dehidrirani.

Zašto smo sada spomenuli hranu i vodu? Zbog toga, jer su to stvari, koje vam mogu spriječiti vaše užitke! Ako ćete na putu ostati bez energije, morat ćete se zaustaviti jer više neće biti puta naprijed, a vrlo slično vam se može dogoditi i sa vodom. Ali ako se sa ovim sportom bavite redovito, sve su to stvari, koje su vam sigurno poznate, pa tako nema straha za njih. Sve što vam sada treba je, da pričekate slijedeću nedjelju, ustanete ranu ujutro, najedete se i napijete i polako krenete na put, dok je vani još mirno – to će vam napuniti baterije za sve sljedeće dane, koji dolaze – lagano ćete se opet moći boriti sa ponedjeljkom, utorkom i tako dalje!