Ko nosi Puma patike na fudbalskim terenima? сеп23

Tagovi

Vezani clanci

Ko nosi Puma patike na fudbalskim terenima?

PumaPoznato je da je Puma kompanija od samog početka sponzorisala fudbalske klubove. Kako je danas fudbal glavna sporedna stvar u životu, čini se nezaobilazno govoriti i pisati upravo o fudbalu.

FC Herzogenaurach je bio prvi klub koji je sponzorisala kompanija Puma, ti igrači su zapravo nosili Pumine patike, dok su njihovi najveći rivali nosili Adidas patike. Na taj način se u stvari ispoljavalo i rivalstvo među braćom, od kojih je jedan osnovao Pumu, a drugi Adidas.

King XL Puma patike

King XL Puma patike su patike nastale 2008. godine u čast portugalskog fudbalera Eusébio, koji je postigao 42 gola noseći King Pumine patike 1968. godine. Tada je dobio i čuvenu European Golden Shoe nagradu. Puma je nastavila i 2009. godine sa King patikama (Puma King XL Italia), ovoga puta u čas trenera koji je dva puta osvojio Svetski kup – Vittoria Pozzoa. Ne mnogo kasnije, 2010. godine, Puma kompanija je u čast pedesetog rođendana Dijega Maradone uradila nešto drugačiji model King patika, koje su dobile naziv Puma King Diego Finale patike, a koje su nosile boje nacionalnog tima Argentine.

Današnji pobednici koji nose Puma patike

Puma patike danas nose mnogi nacionalni timovi, mnogi klubovi, i igrači. Puma sponzoriše preko deset nacionalnih timova Afrike, dok, na primer, u Evropi je Puma sponzor nacionalnog fudbalskog tima Italije, Makedonije, Slovačke, Austrije i još po nekih država. Svakako, broj klubova koji sponzoriše Puma je mnogo veći. Među mnogobrojnim fudbalerima koji nose Puma patike, tu su i naši Nemanja Vidić i Miloš Krasić.

Više informacija: http://www.tomassport.rs/obuca/