Ko je sve nosio Puma patike? мај07

Tagovi

Vezani clanci

Ko je sve nosio Puma patike?

Kompanija Puma je danas jedna od najpoznatijih kompanija koje se bave proizvodnjom sportske opreme. Ali, koje su to poznate i važne osobe koje su nosile, ili još uvek nose Puma patike? Mnogo je takvih zapravo, Usein Bolt, poznati sprinter, jedan je od mnogih. Ovde će biti reči samo o ponekom.

Puma patike

Josy Barthel

Josy Barthel je verovatno prva osoba koja je nosila Puma patike na Olimpijskim igrama (1952. godine) posle 1948. godine, tj. godine kada je Rudlof Dassler osnovao kompaniju Puma, posle raspada prethodne fabrike koje je vodio zajedno sa bratom Adolfom. Josy Barhtel je bio atletičar iz Luksemburga, i tada je na Olimpijskim igrama u Finskoj osvojio zlatnu medalju. To je bilo zlato i za Puma patike.

Pelé

Pelé, bivši brazlski fudbaler, takođe je nosio Puma patike. Naime, sinovi Adolfa Dasslera (Adidas) i Rudolfa Dasslera (Puma), Horst i Armin, sklopili su dogovor koji je dobio ime  „Pelé pakt”, a koji se odnosio na to da Pelé neće nositi ni Puma ni Adidas patike na Svetskom prvenstvu 1970. godine. Ipak, Pelé je pristao na ponudu Pume i nosio je Puma patike na otvoranju Svetskog prvenstva. Što je još zanimljivije, zaustavio je sudiju sekundu pre otvaranja meča da bi zavezao pertle, što je zapravo bila reklama za patike.

Diego Maradona

Diego Maradona je još jedan legendarni fudbaler koji je nosio patike kompanije Puma.