Kakva su skijališta u Sloveniji? нов16

Tagovi

Vezani clanci

Kakva su skijališta u Sloveniji?

Nekad je vrijedilo, da je skijanje više ili manje sport za one, koji imaju jako puno novca. Naravno, ako ste nekad željeli nabaviti skije, pancerice i svu ostalu opremu za skijanje, potrebno vam je stvarno bilo puno novca, a što tek onda, kad ste poželjeli na skijalište – još karte, jelo tamo i sve ostalo, što ide uz to. Da, tako je to bilo nekad – danas se mnoge od tih stvari mogu dobiti puno jeftinije, a pogotovo ako znate, gdje sve to tražiti, a da uz jeftine cijene dobijete još kvalitetu. Jedan takav jako dobar primjer su na primjer skijališta u Sloveniji – to je država, koja je već od nekad poznata po skijanju i svemu ostalom, što ide uz to!

Ako pomislite, da su neke vrhunska skijališta u Sloveniji od Zagreba odaljena svega sat vremena ili možda malo više, onda vam jako brzo postane jasno, da vam neće trebati puno benzina, da bi došli do njih. Jedno takvih se na primjer nalazi na Rogli. Tamo stvarno možete dobiti sve što poželite – vrhunske staze za skijanje, gdje se mogu zabavljati svi, tako mališani, kao svi oni, koji već znaju jako dobro skijati. Naravno, nije sve samo u stazama – ovdje su i jako vrhunske žičare, koje će vas brzo dovesti na početne destinacije, pa ćete tako više biti na skijama, nego na guzici!

Naravno, cijeli dan ne možete skijati, pa se je svake toliko potrebno i malo odmoriti. Ako ćete si poželjeti samo kakav čaj ili kavu, dobit ćete je, isto tako je sa svima onima, koji na skijalištima žele nešto pojesti – i za njih se na Rogli nađu kvalitetne stvari. A za kraj, ovdje je još smještaj, ako vam zatreba – neki odlaze na skijanje samo za jedan dan, a sve više ima i takvih, koji odlaze na dopust i tamo skijaju po tjedan dana ili još više. Pa eto, ako ste se našli u svemu ovome, potražite ovo skijalište na internetu, provjerite snježne uvijete i krenite na put – neće vam biti žao!