Kako odstraniti fleke sa vaše odeće сеп22

Tagovi

Vezani clanci

Kako odstraniti fleke sa vaše odeće

OdećaSigurno se i vama dešavalo da su vam mnogi odevni komadi uništeni zbog fleka koje niste mogli da otsranite. Evo nekoliko korisnih saveta i rešenja za fleke.

Tragovi od hrane

Ako je u ptanju kečap, što se dešava ne tako retko, komad odeće namažite bezbojnom tečnošću za pranje sudova i ostavite 5 do 6 sati, ili napravite mešavinu — pola vode i pola glicerina, i tu potapajte nekoliko sati Ako se fleka još uvek vidi, namažite je benzinom ili mešavinom koja će sadržati 25% amonijaka i 75% vode. Fleke od čokolade možete odstraniti tako što ćete je natopiti sapunom, bezbojnom tečnošću za pranje sudova ili glicerinom, a zatim oprati. Fleke od cvekle možete odstraniti tako što ćete je istrljati bezbojnom tečnošću za pranje sudova, a zatim staviti u plastičnu kesu, da odstoji 5 do 6 sati. Fleke od voćnog soka možete odstraniti tako što odmah isperete vrelom vodom, a ako to ne uspe, namažite je bezbojnom tečnošću za pranje sudova ili nakvasite toplim mlekom.

Razne fleke

Ruže trgove od dezodoransa na vašoj odeći možete odstraniti tako što nakvasite fleku vodom, utrljate prašak za pecivo i ostavite preko noći. Ukoliko ne možete da skinete žvaku, stavite komad odeće u plastičnu kesu i u zamrzivač, nakon toga, skidanje će biti lako. Fleke od trave možete odstraniti tako što je iščetkate pastom za zube, ili tako što ćete politi glicerin i ostaviti da deluje 10 do 15 minuta.

Dakle, ukoliko ste mislili da za neke od ovih fleka nema rešenja, varate se. Ako imate problema sa flekama na vašoj odeći, nije loše pozanimati se i pogledati štao o tome ima na internetu, na primer.

Ponuda odeća: http://www.tomassport.rs/