Jeste li za izlet u Bohinj? мар16

Tagovi

Vezani clanci

Jeste li za izlet u Bohinj?

Kako stići u Bohinj

Kada planirate izlet u Bohinj, ustanovit ćete da do njega možete stići na više načina. Ako na put krenete automobilom, morate proći Ljubljanu i Kranj, te preko Bleda stižete u Bohinj. Za prijevozno sredstvo možete odabrati i vlak, koji će vas dovesti sve do sela Bohinjska Bistrica, a od tamo jednostavno sjednete u taksi ili na autobus. Autobusi voze i iz drugih gradova, tako da je Bohinj dosta dobro prepleten linijama međugradskog prometa. A ako vam je najlakše putovati avionom, sletite u Ljubljani i uhvatite autobus u zračnoj luci Jožeta Pučnika.

izlet bohinj

Gdje prespavati

Velika većina odluči prespavati u blizini Bohinjskog jezera. Istina, da je jezero jedno najljepših u tom dijelu Europe, no Bohinj nudi više od toga. Od donjeg dijela bohinjske doline pa sve do strmih Julijskih alpa možete pronaći turističku ponudu koja će vas oduševiti u svako doba godine. Na rubu Triglavskog narodnog parka nalazi se Park Hotel Bohinj, koji je prvi i za sada još jedini eko hotel visoke kategorije na tom području.

Čime zapuniti slobodno vrijeme

Par koraka od Bohinjskog jezera nalazi se lanac hotela Zlatorog, koji nude mogućnost kvalitetnog odmora u prirodnoj okolini, brojne sportske aktivnosti i relaksaciju u mnogobrojnim bazenima i saunama. Bohinj je poznat i kao centar poslovnog događanja. U raskošnom ambijentu hotela održavaju se seminari i konferencije, dok poslovni dio vašeg putovanja možete spojiti sa svježom alpskom okolinom i raznim aktivnostima na otvorenom.