Jakne u kojima ćete uživati u planinama јан05

Tagovi

Vezani clanci

Jakne u kojima ćete uživati u planinama

Dignuti se iznad svega i pogledati na svijet od gore na dole – to je ono nešto posebno, što će razveseliti svakog od nas i naravno, ostaviti nas bez riječi. Ako ste mislili, da vam je za nešto takvo potreban avion, balon ili nešto slično, onda niste u pravu – sve što morate napraviti je, da krenete u planine. Priroda, koju ćete tamo sresti je nešto najljepše, što se vam može dogoditi – čisti zrak, drveće, sunce, mir i tišina – sve to će bez riječi ostaviti svakoga. Ali pažljivo – ako ćete krenuti u planine, na njih morate biti spremni – kao prvo u vašim nogama, a kao drugo sa opremom, koju ćete imati sa sobom ili na sebi.

Ako ste mislili, da će vam za odlazak u planine biti dovoljno neke tenisice i stari ruksak iz osnovne škole, tome nije baš tako – kad ste jednom tamo gore, može vam se dogoditi puno toga, pa čak i one najgore ozljede. Iz tog razloga je jako bitno, da ste na planine dobro spremni – kao prvo, jako je važno, da imate na nogama obuću, koja će izdržati sve ono kamenje, po kojem ćete hodati, nakon toga je jako važno, da imate na leđima neki lagani i kvalitetan ruksak, u kojeg možete staviti kvalitetnu jaknu, neke dodatne majice i hlače, kapu, rukavice i možda nešto za pojesti. Nikad ne znate, što vas može uhvatiti tamo gore i dogoditi vam se, pa ćete trebati neku od tih stvari.

Kad su u pitanju jakne, koje bi bile primjerne za u planine, onda je svakako jako bitno, da su ove jakne što lakše, da vam rade što manje problema, dok su na vama ili na vašim leđima u ruksaku. Isto tako je važno, da su napravljene od materijala, koji ne propuštaju vodu i vjetar – tamo gore vas može uhvatiti kakvo nevrijeme, a u takvim situacijama jako je bitno, da ste dobro obučeni. Naravno, poslije svega ovoga, još je bitno, da je to što nosite na sebi udobno i da se u svemu tome dobro osjećate. Ako ćete imati sve to, sigurni smo, da ćete se imati lijepo u planinama!

Veče