Istraži prirodu Bohinja апр19

Tagovi

Vezani clanci

Istraži prirodu Bohinja

Bohinj, malo i bogato turističko mesto, puno tradicije i kulturnih događaja, osim raznih predavanja, muzičkih događaja i izleta, zainteresovanima nudi i poseban pristup prirodi.

Posmatranje ptica

Posmatranje ptica (engl. birdwatching) se smatra rekreativnom aktivnošću, iako zapravo može biti i ozbiljan predmet naučnog proučavanja, čime se bavi ornitologija.  U vreme održavanja Festivala alpskog cveća u Bohinju, moguće je pridružiti se jednodnevnoj turi koju organizuju ornitolozi i videti neke od ptica koje posećuju Nacionalni park Triglav (koji se prostire i do Bohinja). To mogu biti zlatni orao, lešinar beloglavi sup, i drugi. Smatra se da u tim predelima postoji oko osamdeset četiri vrste ptica, što ljubiteljima pruža mogućnosti da vide i neke ređe vrste.

Posmatranje ptica

Fotografija

Fotografija je jedan od pokušaja da se uhvati lepota prirode. Neki u tome uspevaju manje, neki više. U Bohinju postoje programi, u kojima zajedno sa stručnjacima, koji poznaju biljne i životinjske kutke u ovim predelima, možete fotografisati zanimljive detalje iz prirode. Interesantno je da se takvi događaji organizuju i u večernjim satima.

Ronjenje

Ronjenje je aktivnost koja pruža posebnu vezu sa svetom ispod vodene površine. Bohinjsko jezero ima dve posebno zanimljive lokacije za ronjenje: zaliv Pod Skalca, gde su potopljena tri mala čamca, i Ukanc.