Tagovi

Vezani clanci

Dali je lagana obuća za trčanje dobra?

Svaki tvrdo odrađeni trening je tu sa razlogom – da bi nakon njega bili još bolji. Ali pored treninga su tu još mnoge druge stvari, koje možemo uraditi, da bi na primjer kod trčanja bili još za koju sekundu brži – možemo skinuti koju kilu, a sve to uz pravilnu i zdravu prehranu, pa nakon toga možete nabaviti i lakšu obuću za trčanje i još bi se što našlo. Ali ipak, kod svega ovoga je potrebno biti jako pažljiv, a pogotovo kod obuće. Istina je, da je lagana obuća brza, ali kod svega ovoga se postavlja pitanje, kako je to dobro za naše noge, u kakvim uvjetima sa njom trenirati – objasnimo u sljedećim redovima, pa tako čitajte dalje!

Znači, što znači, da je vaša obuća za trčanje lagana i brza? Odgovor je jako jednostavan – to vam znači, da na nogama imate tenisice, koje su primjerne za trčanje na utrkama – tamo zapravo broji svaka sekunda, još pogotovo, ako odlazite na utrke na nekim kraćim stazama. Lagane tenisice nisu primjerne za treniranje kroz svaki dan, jer one nemaju jako blaženje, nemaju debeli potplat – one se mogu na noge staviti jako rijetko, na primjer samo za vrijeme utrka ili možete ih obuti još za vrijeme treninga na atletskim stadionima, na atletskoj stazi, koja je napravljena iz tartana i kao takva nudi vam pomoć za vaše noge!

Što se vam može dogoditi, ako bi takve tenisice nosili svaki dan i sa njima trenirali svaki dan? Vjerojatno bi već nakon tjedna ili dva primijetili, da one više nisu takve, kakve su bile prvi dan – uništili bi ih, sabili skupa, potplat vam više ne bi bio u pomoć. Naravno, nije to samo to, jako brzo bi vam se vjerojatno desilo i to, da bi vas počele boljeti noge, da bi imeli probleme sa mišićima i ozljedama, a naravno toga si nitko ne želi. Pa eto, ako želite dugo i kvalitetno trenirati i naravno, dobro odraditi utrke, imajte ove lagane tenisice na nogama samo u pravim trenucima, kada je to stvarno važno i bitno za vas i za vrijeme na satu.