Converse All Star – počelo je sa košarkom, a danas za sve! феб14

Tagovi

Vezani clanci

Converse All Star – počelo je sa košarkom, a danas za sve!

Dali znate, kako je sve skupa počelo? Dali znate, tko je bio prvi, tko je na nogama nosio Converse All Star patike? Njihovi početci bili su u košarci, a na svojim nogama ih je prvi počeo nositi Chuck Taylor! On je u njima proigravao, skakao i zabijao, u njima je postigao brojne koševe i baš zbog svega toga postale su tako poznate među košarkašima. Nakon toga, po drugom svjetskom ratu, počeli su ih na sebi nositi i mladi, najviše oni, koji su tada pripadali „punk“ kulturi i koji su slušali ovu glazbu. To su bila vremena, gdje ste crno-bijele patike mogli vidjeti ne samo na sportašima, već i na brojnim drugim ljudima na koncertima, po ulicama i čak na radnim mjestima. Tada je započela ova manija!

Kao što vidite, sve je započelo tada, daleko unatrag – a kako je danas? Ne puno drugačije – ako krenete u grad, još uvijek vidite na brojnim nogama crno-bijele patike Converse All Star, što znači, da se taj trend starki još uvijek drži. Naravno, nešto se ipak promijenilo – za početak su to sigurno materijali, koji su danas nekoliko bolji, kao što su nekad bili, nakon toga je tu i masovna proizvodnja, koja je danas puno veća, kao što je nekad bila i na kraju krajeva, puno veća ponuda, kao što je nekad bila. Tada su bili u ponudi možda tri ili četiri modeli, a danas ih imate na desetke, možda čak i stotinjak. Zašto takav poskok? Zato, jer ih vole mladi i stari, maleni i veliki!

Da, dobro ste pročitali – mladi i stari, mali i veliki. Kad govorimo o malim i velikim, imamo u mislima djecu. Danas se ove patike proizvode i za naše mališane – mali brojevi, zanimljive boje i modeli. Sve to iz razloga, da bi roditelji mogli na šetnju, te sebi i svojoj djeci na noge staviti ono, što ih veže na mlade dane i u čemu su uživali, kad su odlazili na šetnje, na koncerte ili na svoje zaljubljene spojeve! Što mislite, dali je to ono, što vam treba u vašem ormaru za cipele? Ako je, na internetu provjerite ponudu i odaberite model, koji vam se najviše sviđa – neće vam biti žao, kvaliteta i udobnost je garantirana!

http://www.tenisice.hr/infoportal/kategorija/lifestyle/converse-all-star.html