Bohinj, najljepša dolina na svijetu јун15

Tagovi

Vezani clanci

Bohinj, najljepša dolina na svijetu

Dolina Bohinj biser prirode

Dolina Bohinj nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Slovenije, u zaštićenom Triglavskom nacionalnom parku. Dijeli se na donju i gornju Bohinjsku dolinu, a na 525 m nadmorske visine krasi je Bohinjsko jezero. Bohinj je najpoznatija dolina u Julijskim Alpama koju su kroz tisućljeća oblikovali ledenjaci. Danas je to jedna najomiljenijih destinacija onih koji vole netaknutu prirodu i prekrasni krajolik. Bohinj je pravi biser prirode ovog dijela Europe.

Bohinj

Zimi skijanje, ljeti kupanje

U zimskim danima Bohinj je najčešće prekriven snijegom. Prekrasna pokrajina se u svojoj zimskoj bjelini pretvori u gotovo mitski krajolik. To je nešto što morate doživjeti. Pošto se u blizini Bohinjskog jezera nalaze brojna skijališta, iskoristite ih i uživajte u snježnoj idili. Ljeti se skijališta pretvore u pašnjake, gdje se pasu ovce i krave za koje bezbrižno brinu lokalni pastiri. Ma da se temperatura Bohinjskog jezera rijetko podigne iznad dvadeset stupnjeva, kupanje je jedna od aktivnosti koju jednostavno morate isprobati. Čista voda i prekrasan krajolik ponese vas u neki novi svijet.

Slika Alpa na jezeru

Pogled na alpe koje se reflektiraju na površini jezera nešto je posebno. Kada dođete u Bohinj, svakako otiđite na šetnju oko Bohinjskog jezera i iskoristite priliku da napravite neke od najljepših fotografija na svijetu. Ako uhvatite pravu svjetlost i vrijeme, taj ćete prizor zapamtiti za cijeli život.