Bohinj idealan za zimski odmor мар19

Tagovi

Vezani clanci

Bohinj idealan za zimski odmor

 Zimi na skijanje u Bohinj

Ako tražite gdje biste se zimi odmorili od posla, a uz to imali mogućnost bavljenja zimskim sportovima, Bohinj je pravo mjesto za vas. Bohinj se sastoji od tako zvane Zgornje i Spodnje bohinjske doline, a oko njih nalaze se mnoga skijališta i pruge za skijaško trčanje odnosno nordijsko skijanje. Zbog alpske klime i ugodne nadmorske visine, snijega zimi ima uvijek dovoljno, a uz to zamrzne i Bohinjsko jezero, te tako nudi ogromnu površinu leda gdje je omogućeno klizanje.

vogel bohinj

Skijališta u blizini

Bohinj ima u blizini puno skijališta koja će zadovoljiti sve vrste skijaša. Skijaški centar Vogel prostire se od 569 – 1800 metara nadmorske visine na18 km skijaških pruga in8 km pruga za nordijsko skijanje. Dostupan je gondolom i primjeren tako za početnike kako i za iskusnije skijaše. Tu su i skijalište Senožeta, Soriška planina, Biatlon centar Pokljuka i ostali. Neki od njih nude i noćno skijanje sa osvijetljenim stazama.

Dok ne skijate, odmarajte

Kada vam je dosta skijanja odmarajte u jednom od mnogobrojnih bazena ili sauni. Bohinj je pun hotela koji nude raskošnu i udobnu atmosferu, gdje se možete potpuno opustiti i na kratko zaboraviti posao koji vas čeka kod kuće. Pođite na šetnju oko Bohinjskog jezera i uživajte u zanimljivoj prirodi, koju vam Bohinj nudi u zimsko doba. Opustite se i nadišite se svježeg alpskog zraka.