Adidas patike kroz vreme мај15

Tagovi

Vezani clanci

Adidas patike kroz vreme

Koje Adidas patike se i danas pamte i koje su to patike obeležile Adidas kompaniju? Poznato je da su Adolf i Rudolf Dassler u početku imali zajedničku firmu, te su zajedno proizvodili patike još od 1920. godine. Njihove patike nošene su i na Olimpijskim igrama 1928. godine u Berlinu.

Fudbal

Fudbalske Adidas patike su bile među prvima koje je Adidas proizvodio posle Drugog svetskog rata. Adidas je sponzorisao mnoge fudbalske timove još tada, a danas su to Real Madrid, Chalsea, i mnogi drugi, a među njima je i beogradski Partizan. Neke od poznatijih kolekcija patika za fudbal Teamwear i Predator.

adidas patike

Atletika

Atletičari su nosili Adidas patike još na Olimpijskim igrama 1952. godine u Helsinkiju, a te Igre su bile uspešne i za Adidas, jer je tadašnji atletičar Emil Zatopec osvojio tri zlatne medalje u jednoj nedelji. Sve je to postigao noseći Adidas patike. Na Olimpijskim igrama u Rimu, osam godina potom, 75% atletičara se odlučuje za Adidas patike, što je veliki uspeh za kompaniju Adidas. Danas se za atletičare proizvode adiStar Salvation 3, adiStar Ride 3, i druge.

Košarka

Košarkaške Adidas patike koje su obeležile Adidas su svakako Superstar, koje počele da se proizvode od 1969. godine i koje su poznate i pod nadimkom „školjka patike”, jer im prednji deo patike liči na školjku. Ove patike su postale i obeležje brejkdensera, a danas se ponovo proizvode.